Museon korting

Ben je op zoek naar Museon  korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Museon. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Museon voor je op een rij.

Met 40% KORTING naar Museon

Nu, via Tripper.nl maar liefst 40% KORTING op een ticket voor het Museon. Je betaalt nu maar  7,50 p.p. De voucher via Tripper.nl is geldig tot 6 maanden na aankoop.

Kortingskaartjes Museon

Ben je op zoek naar kortingskaartjes voor het Museon. Kijk dan ook eens op Groupon of bij Actievandedag. Dit zijn dagdealwebsites die vaak een heleboel museum aanbiedingen hebben. Je moet even goed kijken of er ook kortingskaartjes voor het Museon bij zitten, want dat is regelmatig het geval namelijk.

Museon Veiling

Je kunt meebieden via Ticketveiling en zo goedkope kaartjes voor het Museon scoren. Kortingen via de veiling kunnen oplopen tot soms wel 70%! Nu in de veiling:

>> 4 kaartjes Museon

€ 4,50 korting Museon met CJP-pas

Met een CJP-pas krijg je € 4,50 korting op de entree van het Museon. Je betaalt dan nog maar € 8 p.p. Nog geen CJP-pas? Je bestelt hem makkelijk en snel online voor € 17,50 per jaar. BESTEL CJP-pas >>

Korting Museon ANWB

Leden van de ANWB krijgen vaak korting op diverse uitjes. Ben je lid van de ANWB bekijk dan eerst even of deze korting ook geldt voor het Museon in Den Haag.

Gratis entree Museon

Je kunt het Museon gratis bezoeken als je in het bezit bent van een Museumkaart, een Rotterdampas, Hollandpass of een ICOM pas. Entree van het Museon is ook gratis voor kinderen t/m 3 jaar en voor Leden van de Vereniging van Vrienden.

Museon

Het Museon is een wetenschappelijk museum in Den Haag. Het museum heeft een grote collectie met objecten op het gebied van biologie, geschiedenis, archeologie, natuurkunde, volkenkunde, geologie en techniek. Omdat het museum tussen het Gemeentemuseum en het Omniversum ligt, wordt een bezoek aan het Museon vaak gecombineerd met een bezoek aan een of beide locaties in de buurt. Meer weten over het Museon? Lees dan meer over de collectie, de entreeprijzen en de locatie van het museum op deze pagina.

Collectie van het Museon

Het Museon werd al in het jaar 1904 opgericht, al had het museum toen nog wel een andere naam. Omdat het museum al vele jaren bestaat, heeft het door de jaren heen een zeer grote collectie met verschillende soorten objecten op weten te bouwen. In totaal beslaat de collectie van het Museon maar liefst 273.000 voorwerpen, al worden lang niet al deze voorwerpen daadwerkelijk in het museum getoond. Een deel van de objecten van het Museon ligt in het depot, aangezien het museum simpelweg niet groot genoeg is om 273.000 voorwerpen tentoon te stellen.

Uit de grote collectie van het Museon zijn enkele objecten en verzamelingen erg belangrijk voor het museum. Het gaat om de verzameling voorwerpen van de Inuit uit Groenland, een verzameling van verschillende soorten weefsels uit het verre Indonesië en een collectie tekeningen en voorwerpen over de bezetting van Nederlands-Indië door de Japanners. Overigens is niet de hele collectie nog afkomstig van het oude museum dat in 1904 al werd opgericht, maar zijn er door de jaren heen ook vele nieuwe voorwerpen aan de collectie van het museum toegevoegd. Museon laat je een collectie van zowel oude als nieuwere voorwerpen van het museum zien.

Entreeprijzen Museon

Kinderen van 0 tot en met 3 jaar: gratis
Kinderen van 4 tot en met 11 jaar: 7,50 euro
Jongeren van 12 tot en met 18 jaar: 9,50 euro
Volwassenen: 12,50 euro

Let op: bovenstaande entreeprijzen staan niet vast, maar gelden voor een bepaald seizoen. Het kan dus voorkomen dat de entreeprijzen veranderd zijn op het moment dat jij Museon wil bezoeken. Om zeker te weten wat de entreeprijzen van het moment zijn, raden wij je aan om de website van het museum even te raadplegen.

Adres Museon

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag