Maritiem museum korting

Ben je op zoek naar Maritiem museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Maritiem museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Maritiem museum voor je op een rij.

Maritiem Museum veiling

Via Ticketveiling kun je momenteel meebieden op een dagje Maritiem Museum met het hele gezin. Grote kans dat jij met hoge korting dit leuke museum gaat bezoeken. Nu in de veiling:

>> Entreetickets Maritiem Museum voor 2 personen
>> Entreetickets Maritiem Museum voor 2 volwassenen en 2 kinderen 

€ 3,50 korting Maritiem Museum CJP-pas

Met een CJP-pas krijg je € 3,50 korting op de entree van het Maritiem Museum in Rotterdam. Je betaalt dan nog maar € 9 p.p. Nog geen CJP-pas? Je bestelt hem makkelijk en snel online voor € 17,50 per jaar. BESTEL CJP-pas >>

Maritiem Museum

Het Maritiem Musuem is een scheepvaart- en havenmuseum dat in het centrum van Rotterdam gevestigd is. Vroeger werd het museum ook wel het Maritiem Museum Prins Hendrik genoemd, maar deze naam wordt nu eigenlijk nooit meer voor het museum gebruikt. Wil je meer te weten komen over de Nederlandse scheepvaart en alles wat met Nederlandse havens van vroeger en nu te maken heeft? Dan is het zeker een aanrader om dit museum te bezoeken.

Collectie van het Maritiem Museum

Het Maritiem Museum heeft een grote collectie met historische schepen en overslagmiddelen. De basis van de collectie werd ooit gelegd door Prins Hendrik en vandaag de dag telt de collectie maar liefst 850.000 objecten uit zes verschillende eeuwen. Van prehistorische boomstamkano’s tot hightech schepen die vandaag de dag ingezet worden: je kunt het allemaal in het Maritiem Museum bewonderen.

Het Maritiem Museum laat verschillende tentoonstellingen zien, die allemaal iets te maken hebben met de scheepvaart. De tentoonstellingen richten zich op drie generaties, namelijk de kinderen van 4 tot en met 12 jaar van nu, hun ouders en hun grootouders. Alle tentoonstellingen hebben als doel om de bezoeker te laten zien hoe groot de invloed van de scheepvaart is op hun dagelijkse leven.

Topstukken uit de grote collectie van het Maritiem Museum zijn het Mataró-model (het oudste scheepsmodel van Europa) en de Itinerario van Jan Huygen van Linschoten. Dit is een van de belangrijkste reisverslagen van de wereld, waarin Jan Huygen van Linschoten alle geheimen van de Portugezen openbaar maakte. Andere topstukken zijn de penschilderijen van Willem van de Velde de Oude, een zeekaart van Joan Blaeu en een verzameling VOC-kaarten. Deze verzameling lag driehonderd jaar lang verborgen in Engeland en kwam in het jaar 2006 naar Nederland.

Het Maritiem Museum heeft ook een grote museumbibliotheek en een buitencollectie. De buitencollectie bevat diverse historische schepen, maar ook historische kranen. De schepen en kranen worden in werkende staat gehouden en zijn erg interessant en zelfs indrukwekkend om te zien.

Entreeprijzen Maritiem Museum

Kinderen van 0 tot 4 jaar: gratis.
Kinderen van 4 tot en met 15 jaar: 7,50 euro.
Volwassenen: 11,50 euro.

Adres Maritiem Museum

Maritiem Museum
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam