COMM korting

Ben je op zoek naar COMM korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan COMM in Den Haag. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor COMM voor je op een rij.

Aanbieding COMM

Kijk eens op ActievandedagGroupon of Tripper. Deze dagdealsites hebben goede aanbiedingen voor dagjes uit en soms ook voor het COMM in Den Haag! De moeite waard om eens te kijken, voordat je een entreekaartje voor de volle prijs aanschaft.

Veiling COMM

Als je op zoek bent naar goedkope kaartjes voor het COMM, kijk dan ook eens op veilingsites, zoals Ticketveiling of Vakantieveilingen. De kans is aanwezig dat je mee kunt bieden op de veiling voor een goedkoop dagje COMM.

ANWB korting COMM

Als je lid bent van de ANWB krijg je korting op tickets voor toegang tot het Museum voor Communicatie – COMM. Houd bij reservering je ANWB lidnummer bij de hand.

CJP korting COMM

Ben je in het bezit van een CJP-Pas? Dan krijg je € 3 korting op een bezoek aan COMM. Nog geen CJP-Pas, maar wel graag eentje aanschaffen? Koop dan hier je CJP-Pas.

COMM

COMM wordt ook wel het Museum voor Communicatie genoemd. Het is een plek waar je de invloed van communicatie in het verleden, in het heden en in de toekomst ervaart. Je leert bijvoorbeeld hoe mensen vroeger communiceerden, maar ook wat communicatie vandaag de dag met ons doet. Het museum is interessant voor volwassenen, maar ook zeker leerzaam en leuk voor de kids.

Collectie van COMM

De collectie van COMM bestaat uit enkele bekende en enkele minder bekende stukken. De bekendste stukken in de collectie van het museum zijn de kist van Brienne, de Enigma codeermachine en de Blauwe Mauritius-postzegel.

In de kist van Brienne zitten allerlei oude brieven. Deze zijn in de zeventiende eeuw verzameld door Simon de Brienne, een postmeester in Den Haag. Hij deed alle brieven die hij niet kon bezorgen, in een kistje. Uiteindelijk verzamelde hij 2600 brieven en deze zitten allemaal in zijn schatkist: de kist van Brienne.

De Enigma is een codeermachine. Vroeger werd de machine gebruikt om geheime berichten te versleutelen en ontcijferen. De machine werd niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt, maar ook hierna. Na de oorlog gebruikte men de machine om versleutelde berichten te versturen naar Nederlands-Indië.

De Blauwe Mauritius-postzegel is een zeer zeldzame postzegel: wereldwijd bestaan er nog maar vier exemplaren. De postzegel werd uitgegeven op het eiland Mauritius in het jaar 1847. Omdat de Blauwe Mauritius-postzegel zeer zeldzaam is, is het bijzonder om de postzegel te bewonderen in COMM.

Activiteiten voor kinderen

COMM is een kindvriendelijk museum. In het museum worden namelijk allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Bovendien zijn de rondleidingen in het museum kindvriendelijk. De items die in COMM worden getoond, worden op een leuke manier aan kinderen gepresenteerd. Hierdoor is het ook voor de kids leuk om COMM te bezoeken. Bovendien is het bezoeken van COMM erg leerzaam, zeker omdat kinderen hier veel leren over de communicatie van vroeger.

Entreeprijzen COMM

  • Kinderen tot en met 3 jaar: gratis
  • Kinderen van 4 tot en met 7 jaar: 4 euro
  • Kinderen van 8 tot en met 15 jaar: 7,50 euro
  • Kinderen vanaf 16 jaar: 14,50 euro
  • Volwassenen: 14,50 euro
  • Gezins- en vriendenkaart (4 personen, waarvan minimaal 1 volwassene): 35 euro

Volwassen bezoekers met een CJP-pas betalen 11,50 entree voor COMM. Jonge bezoekers met een CJP-pas, tot de leeftijd van 16 jaar, betalen 4,50 euro entree voor het museum.

Adres COMM

COMM
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag