Zuiderzeemuseum korting

Ben je op zoek naar Zuiderzeemuseum  korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum . We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Zuiderzeemuseum voor je op een rij.

41% korting Zuiderzeemuseum

Je krijgt momenteel 41% korting op tickets voor het Zuiderzeemuseum via Tripper. Je betaalt nu tijdelijk maar € 10 per ticket. Tickets zijn geldig van 30 maart t/m 27 oktober 2019.

Zuiderzeemuseum veiling

Je kunt nu meebieden via de veiling op een dagje Zuiderzeemuseum. Meebieden via de veiling is niet alleen leuk, maar levert je doorgaans ook nog eens flinke korting op! Nu in de veiling:

>> 2 tickets Zuiderzeemuseum

Online tickets Zuiderzeemuseum

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Zuiderzeemuseum? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van het Zuiderzeemuseum en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum over de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee. Dit is nu het IJsselmeer, het Markermeer en de Waddenzee. Het museum is niet alleen groot, maar heeft ook een veelzijdige collectie. Dit maakt het bezoeken van het museum leuk en interessant voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen.

Zuiderzeemuseum: een binnen- en buitenmuseum

Het Zuiderzeemuseum heeft een binnen- en buitenmuseum. Het binnenmuseum wordt ook wel de schatkamer van de Zuiderzee genoemd. In de overdekte ruimte van het museum zie je wisselende tentoonstellingen over de collectie van het museum, die op een creatieve manier in een actuele context wordt geplaatst. Op deze manier probeert het Zuiderzeemuseum het verhaal van de Zuiderzee nog altijd betekenis te geven, ook nu deze zee eigenlijk niet meer bestaat. De collectie van het binnenmuseum bestaat uit historische documenten, foto’s streekdrachten en diverse design items.

Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum bevat authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied. Denk hierbij aan een kerk, maar ook aan winkels, woonhuizen en zelfs een visrokerij. De medewerkers van het museum laten zien hoe men vroeger in het gebied leefde, maar ook welke ambachten er werden uitgevoerd en hoe dit precies ging. Zo zie je het dagelijks leven van het Zuiderzeegebied van begin vorige eeuw, wat erg leerzaam en leuk is.

Tot slot worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd in het museum, ook voor kinderen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een Hindelooper interieur samenstellen of een tafelvoetbalwedstrijd spelen. Dit maakt het museum niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook zeker leuk als bestemming voor een dagje uit voor het gehele gezin met kinderen.

Entreeprijzen Zuiderzeemuseum

Kinderen tot en met 3 jaar: gratis.
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar: 4 euro.
Jongeren vanaf 13 jaar: 8 euro.
Volwassenen: 8 euro.
CJP-pashouders: 4 euro.
Studenten (met studentenkaart): 4 euro.

Let op: bovenstaande prijzen gelden tot 31 april 2017.

Vanaf 1 april 2017 gaan de volgende tarieven gelden voor het museum:
Kinderen tot en met 3 jaar: gratis.
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar: 10 euro.
Jongeren vanaf 13 jaar: 16 euro.
Volwassenen: 16 euro.
CJP-pashouders: 10 euro.
Studenten (met studentenkaart): 10 euro.

Tip: bestel je jouw tickets online, dan krijg je 5 procent korting op de totale ticketprijs.

Adres Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen