Van Goghmuseum korting

Ben je op zoek naar Van Goghmuseum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Van Goghmuseum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Van Goghmuseum voor je op een rij.

Online tickets Van Gogh Museum

Ben je van plan een bezoek te brengen aan het Van Gogh Museum in Amsterdam? Wees dan verstandig en bestel van te voren je tickets voor het Van Gogh Museum. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.Zeker in drukke perioden is dit erg handig, want het bespaart je veel tijd. Online tickets bestel je snel en makkelijk hier.

50% korting Van Gogh Museum CJP-pas

Met een CJP-pas krijg je 50% korting op de entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Je betaalt dan nog maar € 9 p.p. Nog geen CJP-pas? Je bestelt hem makkelijk en snel online voor € 17,50 per jaar. BESTEL CJP-pas >>

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een populair museum dat volledig aan kunstschilder Vincent van Gogh gewijd is. Een groot deel van de collectie van het museum bestaat uit werken van deze kunstschilder, maar er worden ook enkele andere werken in het museum getoond. Het Van Gogh Museum wordt iedere dag druk bezocht, ook door toeristen van over de gehele wereld. Meer weten over dit museum? Lees dan meer over de collectie van het Van Gogh Museum, de entreeprijzen van het museum en het adres van het bekende museum op deze pagina.

Collectie Van Gogh Museum

De collectie van het Van Gogh Museum bestaat uit meer dan tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van kunstschilder Vincent van Gogh. Ook is er een verzameling Japanse prenten te zien in het museum, die door Vincent van Gogh zelf bij elkaar gesprokkeld werd. Verder heeft het museum ook een bibliotheek met een grote collectie van maar liefst 23.000 werken.

Het hart van de collectie van het Van Gogh Museum wordt gevormd door schilderijen van Van Gogh. In het Van Gogh Museum vind je de grootste collectie Van Gogh schilderijen bij elkaar. Je kunt er onder andere De aardappeleters zien, maar ook Het gele huis, Zonnebloemen en Vincents slaapkamer. De schilderijen die je in het museum ziet zijn geschilderd in Nederland (1880 tot 1885), maar ook in Parijs (1886 tot 1888), Arles (1888 tot 1889), Saint-Rémy-de-Provence (1889 tot 1890) en Auvers-sur-Oise (1890).

Omdat Van Goghs invloed op het expressionisme, de vroege abstractie in de kunst en het fauvisme erg groot is geweest, worden er ook werken van andere kunstschilders in het Van Gogh Museum getoond. Het gaat om werken die gebaseerd zijn op de stijl van Vincent van Gogh, onder andere van kunstschilders als Claude Mnet, Camille Pissarro, Paul Signax en Henri de Toulouse-Lautrec.

Entreeprijzen Van Gogh Museum

Jongeren tot 18 jaar: gratis.
Volwassenen: 17 euro.

Adres Van Gogh Museum

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam