Teylers Museum korting

Ben je op zoek naar Teylers Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Teylers Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Teylers Museum voor je op een rij.

Teylers Museum

Teylers Museum is een museum voor kunst, natuurhistorie en wetenschap in Haarlem. Wat dit museum zo bijzonder maakt, is niet alleen de collectie van het Teylers Museum. Het museum is namelijk ook het eerste en dus het oudste museum van Nederland. In 1778 werd het museum opgericht door Pieter Teyler van der Hulst. Dit was een rijke lakenfabrikant, zijdefabrikant en bankier uit Haarlem.

Het museum is al erg oud, maar nog altijd zeer populair. Dit komt niet alleen omdat het museum grote historische waarde heeft, maar ook zeker door de indrukwekkende collectie van het Teylers Museum.

Collectie van het Teylers Museum

Het Teylers Museum heeft een grote vaste collectie. Deze collectie bestaat uit natuurkundige instrumenten, maar ook uit schilderijen, tekeningen, penningen en munten. Ook bewonder je in het museum een bijzondere collectie prenten en tekeningen van Michelangelo. Denk hierbij aan voorstudies voor de plafondschilderingen van de Sixtijnse Kapel. Verder heeft het Teylers Museum werken van Rafaël, Rembrandt en Lorrain in de collectie.

Tijdelijke tentoonstellingen

Naast een vaste collectie, bewonder je in het Teylers Museum ook een of meerdere tijdelijke tentoonstellingen. Sommige tentoonstellingen richten zich specifiek op volwassenen, andere tentoonstellingen zijn leuk voor de kids. Op de website van het Teylers Museum zie je welke tentoonstellingen je er op dit moment kunt bewonderen. Ook zie je op de website welke extra activiteiten er tijdens jouw bezoek aan het Teylers Museum georganiseerd worden.

Entreeprijzen Teylers Museum

  • Kinderen van 0 tot 18 jaar: gratis
  • Volwassenen: 21,50 euro

Bezoekers met een CJP-pas betalen 16 euro entree voor het Teylers Museum. Heb je een Museumkaart, dan betaal je slechts 8 euro entree. Het is ook mogelijk om een combiticket te boeken voor het Teylers Museum en het Frans Hals Museum. In dit geval betaal je 37 euro.

Adres Teylers Museum

Teylers Museum
Spaarne 16
2011 CH Haarlem