Rijksmuseum korting

Ben je op zoek naar Rijksmuseum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Rijksmuseum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Rijksmuseum voor je op een rij.

Rijksmuseum Skip the line ticket

Bestel snel en makkelijk je Rijksmuseum Skip the line ticket en sta niet onnodig in de wachtrijk bij de kassa. Ticketprijs vanaf € 17,50

Hollandse Meesters Tour

Wil je meer musea bekijken als alleen het Rijksmuseum? Overweeg dan eens de Hollandse Meesters Tour. Deze tour kost vanaf € 109 en is inclusief:

Korting Rijksmuseum + Hop-on Hop-off bus

Via Tiqets.com bestel je snel en makkelijk je tickets voor het Rijksmuseum incl. Hop-on Hop-off ticket voor 24 uur. Je betaalt nu maar vanaf  € 35 voor dit combinatieticket.

50% korting Rijksmuseum CJP-pas

Met een CJP-pas krijg je 50% korting op de entree van het Rijksmuseum in Amsterdam. Je betaalt dan nog maar € 8,75 p.p. Nog geen CJP-pas? Je bestelt hem makkelijk en snel online voor € 17,50 per jaar. BESTEL CJP-pas >>

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de zestien rijksmusea die je in Nederland kunt bezoeken. De collectie van het populaire museum bestaat uit Nederlandse kunst en bevat ook enkele topstukken van bekende kunstschilders. Denk hierbij aan stukken van Nederlandse meesters als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Het museum wordt ieder jaar door vele mensen bezocht, zowel uit eigen land als uit het buitenland.

Collectie Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft een ontzettend grote collectie met vele prachtige stukken. Ten eerste bestaat de collectie van het museum uit een groot aantal schilderijen binnen de Nederlandse schilderkunst. De schilderijen die in het museum getoond worden, geven je een beeld van de Nederlandse schilderkunst van de vijftiende eeuw tot ongeveer 1900. De nadruk van de collectie ligt op de Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw. De beste stukken van het museum worden gepresenteerd in de eregalerij van het Rijksmuseum.

Verder heeft het museum ook beeldhouwkunst, kunstnijverheid, een geschiedenisafdeling en een grote collectie prentkunst, tekenkunst en foto’s. Het is een veelzijdig museum, waar je gemakkelijk enkele uren doorheen kunt dwalen voor je alle items van de grote collectie gezien hebt.

Enkele topstukken van het Rijksmuseum zijn De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, Het Melkmeisje van Johannes Vermeer, Het Joodse Bruidje van Rembrandt van Rijn, Het Straatje van Johannes Vermeer en Huwelijksportret van Frans Hals. Dit zijn natuurlijk niet de enige topstukken van het museum, want in de eregalerij van het Rijksmuseum vind je tientallen prachtige schilderijen. Overigens is niet alleen de eregalerij van het museum het bezoeken waard, maar is de overige collectie van het Rijksmuseum ook zeker een must om te bewonderen.

Entreeprijzen Rijksmuseum

Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar: gratis.
Volwassenen (vanaf 19 jaar): 17,50 euro.
CJP-pashouders: 8,75 euro.

Een multimediatour in het museum kost 5 euro per persoon.

Adres Rijksmuseum

Rijksmuseum
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam