Marinemuseum korting

Ben je op zoek naar Marinemuseum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Marinemuseum! We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Marinemuseum voor je op een rij.

41% KORTING Marinemuseum

Via Actievandedag krijg je tijdelijk 41% KORTING op een bezoek aan het Marinemuseum. Je betaalt nu maar € 5,95 p.p. TIckets zijn geldig t/m 31 december 2018.

Veiling Marinemuseum kaartjes

Via de veiling kun je af en toe meebieden op Marinemuseum kaartjes. Voor lopende veilingen kijk je op Ticketveiling.nl of Vakantieveilingen. Meebieden via de veiling is hartstikke leuk en spannend en levert vaak nog flinke korting op ook!

Korting Marinemuseum met CJP pas

Als je in het bezit bent van een CJP-pas, dan ga je met korting naar het Marinemuseum. Je kunt online snel en gemakkelijk een CJP-pas aanschaffen als je deze nog niet hebt. Zeker als je van musea, kunst en cultuur houdt, dan is de aanschaf van en dergelijke pas zeker de moeite waard!

Marinemuseum bezoeken met ANWB tickets

Ben je lid van de ANWB? Dan bezoek je het Marinemuseum meestal met een beetje korting. Kijk daarvoor op de site van de ANWB.

Gratis naar het Marinemuseum

In sommige gevallen mag je het Marinemuseum gratis bezoeken. Dit geldt als je in het bezit bent van een museumkaart. een defensiepas, een veteranenpas, postactievenpas, MOD-kaart, ICOM kaart of als je vriend bent van het museum. Daarnaast geldt ook gratis toegang voor het Marinemuseum als je nog geen 4 jaar bent. In alle andere gevallen betaal je altijd entree voor het Marinemuseum, hetzij natuurlijk met korting.

Marinemuseum

Wil je meer weten over de Nederlandse marine? Dan kun je het Marinemuseum in Den Helder bezoeken. Dit maritiem museum leert je niet alleen meer over de geschiedenis van de Nederlandse marine, maar laat je bovendien kennis maken met de vele technische ontwikkelingen waar de marine door de jaren heen mee te maken heeft gehad. Het museum bestaat uit drie gebouwen en drie grote schepen. Deze schepen zijn opengesteld voor publiek.

’t Torentje, de Geschutmakerij en het brughuis

Het Marinemuseum is gevestigd in drie gebouwen, namelijk ’t Torentje, de Geschutmakerij en het brughuis van de Hr.Ms. De Ruyter. ’t Torentje is, zoals de naam al verklapt, het gebouw met de klokkentoren. Deze klok had vroeger een belangrijke functie op de rijkswerf, namelijk het aangeven van de aanvangs- en sluitingstijd van de werf. In ’t Torentje leer je meer over de oude geschiedenis van de Nederlandse marine.

De Geschutmakerij is een gebouw uit het jaar 1825. Dit gebouw werd vroeger gebruikt als magazijn en later als geschutmakerij. In de Geschutmakerij krijg je de complete geschiedenis van de moderne marine te zien.

Het brughuis van de Hr.Ms. de Ruyter is industrieel erfgoed. Dit komt omdat het brughuis naast een kenmerkende 3D-radarbol, ook een oude geschuttoren heeft. De 3D-radarbol van het brughuis gaf vroeger de richting, de hoogte en de afstand van objecten aan. In de geschuttoren vind je twee indrukwekkende kanonnen.

Drie grote museumschepen

Naast twee gebouwen, heeft het Marinemuseum ook drie grote museumschepen. Het eerste schip heet Tonijn. Dit is een onderzeeër uit de zestiger jaren, dat sinds 1994 opengesteld is voor publiek. Het is de enige onderzeeboot in Nederland die je in de originele staat kunt bekijken.

Het tweede schip van het Marinemuseum heet Schorpioen. Dit is een ramschip uit het jaar 1868. Ook dit schip is opengesteld voor publiek. Tot slot is er nog de mijnenveger Hr.Ms. Abraham Crijnssen. Dit schip stamt uit het jaar 1937 en is, net zoals de andere schepen van het Marinemuseum, ook opengesteld voor publiek.

Entreeprijzen Marinemuseum

  • Kinderen van 0 tot en met 3 jaar oud: gratis
  • Kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud: 6,50 euro
  • Kinderen vanaf 13 jaar oud: 10 euro
  • Volwassenen: 10 euro
  • Studenten: 8,50 euro
  • Bezoekers met een Museumkaart: gratis
  • Bezoekers met een CJP-pas: 8,50 euro

Adres Marinemuseum

Marinemuseum
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder