Joods Historisch Museum korting

Ben je op zoek naar Joods Historisch Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Joods Historisch Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Joods Historisch Museum voor je op een rij.

34% KORTING Joods Cultureel Kwartier

Via Groupon krijg je 34% KORTING op het kaarslichtconcert in de Portugese Synagoge. Je betaalt nu nog maar € 9,50 p.p.

Korting Joods Historisch Museum via veiling

Je kunt momenteel meebieden via de veiling en korting scoren voor toegang tot het Joods Historisch Museum. Nu in de veiling:

>> 2 entreetickets voor het Joods Cultureel Kwartier en de tentoonstelling + toegang Joods Historisch Museum
>> 2 entreetickets Joods Cultureel Kwartier en toegang Joods Historisch Museum

50% korting Joods Historisch Museum

Met een CJP-pas krijg je 50% korting op de entree van het Joods Historisch Museum. Je betaalt dan nog maar € 7,50 p.p. Nog geen CJP-pas? Je bestelt hem makkelijk en snel online voor € 17,50 per jaar. BESTEL CJP-pas >>

Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum is een museum dat geheel in het teken staat van de Joodse cultuur, religie en geschiedenis. Het museum werd gedwongen te sluiten in de Tweede Wereldoorlog, maar werd na de oorlog weer geopend. Wel was er op dat moment een groot deel van de collectie van het museum in beslag genomen. Gelukkig werd de collectie van het Joods Historisch Museum later weer aangevuld. In 1987 was de oude vestiging van het museum zelfs niet meer groot genoeg voor de collectie en moest het museum, verhuizen naar het Jonas Daniël Meijerplein.

Collectie van het Joods Historisch Museum

De collectie van het Joods Historisch Museum bestaat uit meer dan 11.000 kunstvoorwerpen, ceremoniële objecten uit de Joodse cultuur en historische objecten die iets met het Jodendom te maken hebben. Slechts 5 procent van de collectie van het museum is permanent te zien, de overige 95 procent wordt steeds opgeslagen in het depot van het museum en hierna in tijdelijke tentoonstellingen getoond.

Na de Tweede Wereldoorlog, moest het museum een groot deel van de collectie opnieuw verzamelen. Hierbij werd de nadruk gelegd op objecten van Nederlandse Joden. Objecten en documenten uit de Tweede Wereldoorlog kregen ook een belangrijke plek in het opnieuw geopende museum na de oorlog.

Het Joods Historisch Museum is gevestigd in een complex dat uit vier voormalige synagogen bestaat. Het gaat om de Grote Sjoel, de Obbene Sjoel, de Dritt Sjoel en de Neie Shul. Alle synagogen waar het museum in gevestigd is, betreffen zogeheten Hoogduitse synagogen. De collectie van het Joods Historisch Museum is niet alleen de moeite waard, maar ook zeker de huisvesting van het Joods Historisch Museum is mooi om te bewonderen.

Entreeprijzen Joods Historisch Museum

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar: 3,75 euro.
Jongeren van 13 tot en met 17 jaar: 7,50 euro.
Volwassenen: 15 euro.

Adres Joods Historisch Museum

Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam