Diamant Museum Amsterdam korting

Ben je op zoek naar Diamant Museum Amsterdam korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Diamant Museum Amsterdam. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Diamant Museum Amsterdam voor je op een rij.

52% korting entree Diamant Museum

Via Groupon krijg je nu maar liefst 52% korting op een bezoek aan het Diamant Museum Amsterdam. Je betaalt nu nog maar € 9,50 voor een entreebewijs voor 2 personen!

Diamant Museum Amsterdam

Het Diamant Museum Amsterdam is een museum dat inzicht geeft in de wereld van het delven, slijpen en verwerken van verschillende soorten diamanten. Verder vind je in het museum meerdere replica’s van beroemde diamanten en echte beroemde diamanten, zoals de kleinste diamant ter wereld. Deze diamant bestaat uit een steentje met 57 facetten, die slechts 0.0000743 karaat weegt.

De collectie van het museum

Het Diamant Museum Amsterdam heeft een vaste opstelling. Deze opstelling wordt de Briljant Beauties genoemd en neemt de bezoeker in tien verschillende thema’s mee op reis door de geschiedenis van de diamant. Op de tweede etage van het museum zie je geen vaste collectie, maar wisselende exposities.

Wat veel mensen niet weten, is dat Amsterdam vroeger een echte diamantstad was. In het Diamant Museum Amsterdam leer je meer over de historie van Amsterdam als diamantstad door foto’s en films te bekijken, maar ook sierraden en historische documenten te bewonderen. In het museum vind je zowel replica’s van diamanten als echte diamanten, die stuk voor stuk erg bijzonder zijn om in het echt te bewonderen. Van de replica’s zie je namelijk nauwelijks dat het om neppe diamanten gaat, aangezien ook deze ‘diamanten’ net echt lijken.

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling van het Diamant Museum Amsterdam, is de Diamond Experience. In dit onderdeel van het museum ga je letterlijk het hart van de diamant in en kom je vele beroemdheden tegen. Ook is er een museumwinkel, die zeker de moeite waard is. Hier koop je niet alleen boeken over diamanten, maar ook echte diamanten en sieraden met echte diamanten.

Entreeprijzen Diamant Museum Amsterdam

Kinderen tot en met 12 jaar: gratis.
Jongeren van 13 tot en met 18 jaar: 7,50 euro.
Volwassenen: 10 euro.
Senioren (65+): 7,50 euro.
CJP-pashouders: 7,50 euro.

Adres Diamant Museum Amsterdam

Diamant Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam