Allard Pierson Museum korting

Ben je op zoek naar Allard Pierson Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Allard Pierson Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Allard Pierson Museum voor je op een rij.

50% korting Allard Pierson Museum CJP-pas

Met een CJP-pas krijg je 50% korting op de entree van het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Je betaalt dan nog maar € 5 p.p. Nog geen CJP-pas? Je bestelt hem makkelijk en snel online voor € 17,50 per jaar. BESTEL CJP-pas >>

Allard Pierson Museum

Het Allard Pierson Museum is het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam. Het museum heeft een grote collectie met onder andere Mesopotamische, Griekse, Etruskische, Egyptische en Romeinse oudheden. Ook bevat de collectie van het museum honderden verschillende gipsaftreksels van Antieke beeldhouwwerken.

Archeologische hotspot in Nederland

Het Allard Pierson Museum wordt ook wel een archeologische hotspot in Nederland genoemd. Heb je interesse in alles wat met archeologie te maken heeft, dan moet je dit museum zeker eens bezoeken. Je kunt er allerlei prachtige voorwerpen bekijken, maar leert tegelijkertijd ook meer over de wereld van archeologie. Dit maakt het museum interessant voor mensen die interesse hebben in de oude historie, maar ook in het opgraven van historische voorwerpen.

Het Allard Pierson Museum is vernoemd naar Allard Pierson, een man die van 1831 tot 1896 leefde. Hij werd in het jaar 1877 de eerste hoogleraar archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en daarom is het museum naar hem vernoemd.

Het museum is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Het is nu ook een belangrijke publiekstrekker, maar het museum heeft nog altijd een link met onderzoek en studie. Kom je in dit prachtige museum, dan is de kans groot dat je hier veel studenten tegenkomt. Vooral de archeologiestudenten aan de Universiteit van Amsterdam zijn vaak in het museum met studiemateriaal te vinden.

Entreeprijzen Allard Pierson Museum

Kinderen tot 4 jaar: gratis.
Kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar: 5 euro.
Kinderen met stadspas tot 12 jaar: gratis.
Volwassenen: 10 euro.
Senioren (65+): 5 euro.
Studenten: 5 euro.
CJP-pashouders: 5 euro.

Adres Allard Pierson Museum

Allard Pierson Museum
Oude Turfmarkt 127
1012 GC Amsterdam