Hunebedcentrum korting

Ben je op zoek naar Hunebedcentrum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Hunebedcentrum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Hunebedcentrum voor je op een rij.

40-70% korting Hunebedcentrum via veiling

Je kunt momenteel via de veiling meebieden op een dagje Hunebedcentrum. Grote kans dat jij straks met hoge korting naar het Hunebedcentrum gaat. Nu in de veiling:

>> 4 entreetickets (2 volwassenen en 2 kinderen) Hunebedcentrum

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger is een archeologisch museum dat in het Drentse dorp Borger ligt. Het museum is hier niet voor niets gevestigd, maar heeft deze locatie door de ligging van het grootste hunebed van Nederland. Dit grote hunebed ligt namelijk op een steenworp afstand van het archeologisch museum.

Collectie van het Hunebedcentrum in Borger

Het Hunebedcentrum in Borger heeft een kenniscentrum, een museumwinkel en een museumcafé. In het kenniscentrum van het museum leer je meer over de hunebedden en de hunebedbouwers. Je bewondert er zowel vaste als tijdelijke tentoonstellingen, die stuk voor stuk over de wereld van de hunebedden gaan. Zo leer je niet alleen hoe hunebedden gebouwd werden, maar ook waar de hunebedden precies voor gebruikt werden en hoe het leven rondom de hunebedden er vroeger uit heeft gezien.

Bezoek je het Hunebedcentrum in Borger, dan krijg je eerst de film ‘De Reis van de Steen’ in het auditorium van het museum te zien. In deze film leer je meer over de gletsjer-reis van een hunebedsteen, helemaal van Scandinavië naar Borger. Verder krijg je in het museum ook een landschapsmaquette te zien, zodat je een beter beeld krijgt van een nederzetting in de nieuwe steentijd. Een centraal punt van het Hunebedcentrum in Borger is een gedetailleerde reconstructie van het hunebed met de naam ‘D26’. Dit hunebed is ook voorzien van de complete inventaris ervan, die in 1970 door archeoloog Jan Albert Bakker opgegraven werd.

Naast de vaste collectie met diverse reconstructies van kleinere en grotere hunebedden, heeft het Hunebedcentrum in Borger ook tijdelijke tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen staan geheel in het teken van bijzondere (inter)nationale aspecten van de prehistorie.

Entreeprijzen Hunebedcentrum

Kinderen van 0 tot en met 3 jaar: gratis.
Kinderen van 4 tot en met 11 jaar: 5,25 euro.
Volwassenen: 9,50 euro.
CJP-pashouders: 7,50 euro.
Museumkaarthouders: gratis.

Adres Hunebedcentrum

Hunebedcentrum in Borger
Hunebedstraat 27
9531 JV Borger